Black Friday er blevet for butikkerne hvad juleaften er for dine børn. Men selvom man får, hvad man ønsker sig, kan man nemt blive træt af sine gaver.

Den evige udfordring er balancen mellem hurtige konverteringer og profit overfor det langsigtede strategiske arbejde med branding. Hvis det efterhånden findes.

Man fristes til at tænke, at (især online) marketing er blevet enøjet og udelukkende fokuserer på salg. Men hvis vi tror på, at der også er en dag i morgen, bør fokus på hhv. konvertering og branding vel altid ligge i forlængelse af- og understøtte hinanden. Modsætningen er kunstig.

Et par eksempler på, hvad der går galt

https://twitter.com/larskjensen/status/1200296923242082305
https://twitter.com/MikkelRossing/status/1200676560950431745

See? Selvfølgelig skal du forfølge salg en dag som black friday, men lad være med at kaste dit brand i grams. Sørg i det mindste for at pleje de kunder, der har signet op til dine emails.

Man kan måske tilgive kæder som Elgiganten, hvor forventningerne alligevel ikke er højere end laveste pris, men (især) mange mindre brands skyder sig selv i foden, når de spammer løs (og dobbeltærgeligt når det er i indbakken, hvor man har SÅ mange muligheder for at differentiere budskaber ud fra kundedata)

Man kan jo godt

Nåja, og så var der jo Ikea, der nailede den sammen med dba. Hvis ikke nødvendigt med uddybende kommentarer her.

Take away

Selvfølgelig skal du sælge alt det du kan på dage som black friday, men sørg for at lægge marketingindsatsen så tæt op ad dit brand som muligt. Du kan godt tænke langsigtet og kortsigtet på samme tid. Jo, du kan.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *