Content, content, content. Vi taler meget om content for tiden – og gudskelov for det. Efter et par lange år med like hunts på de sociale medier, er fokus flyttet tilbage til grundpillen i god kommunikation: Interessant indhold!

Dette giver os en anden udfordring. Efterhånden som vi breder os ud over flere og flere digitale platforme og sociale medier, skal artikler, links og gode historier tilpasses mange forskellige formål og målgrupper. Og her tænker jeg ikke bare på at skrive forskellig teaser-tekst til Facebook, Twitter og LinkedIn, når du poster det seneste blogindlæg. Denne form for cross posting 2.0 er vist det mindste, man kan gøre i dag.

Udfordringen er en anden og væsentligt mere interessant. Der bliver dagligt produceret tonsvis af godt indhold i virksomheder og organisationer. Både af de ansatte og af kunder, medlemmer og folk, der interesserer sig for dine produkter eller dit budskab.

Dit budskab er en hip ølkasse

Du skal derfor i gang med en både økonomisk fornuftig og kreativt udfordrende øvelse: Hvordan du kan genbruge dit indhold. Genbrug er nemlig godt. Det forlænger både levetiden på din sofa og gør gamle ølkasser hippe igen. Og så giver det plads til kreativ udfoldelse i dit kommunikationsarbejde.

Og ikke bare genbruge, men transformere og udvikle det. Overvej, hvordan indsatsen på fx sociale medier kan gentænkes og genbruges i andre sammenhænge. Ved at sætte fokus på, hvordan presseafdelingens bedste historier kan genskabes med nye vinkler til forskellige sociale medier, kan du få meget mere ud af en enkelt historie, med mere opmærksomhed og engagement til følge. Alle historier skal ikke sidestilles, men de bedste historier skal genskabes og målrettes forskellige medier og målgrupper.

Et billede bliver til mere end 1000 ord

En af måderne er, at genskabe brugergeneret indhold. Et af de medier, der virkelig egner sig til dette, er Instagram. Ved at samle brugernes billeder gennem hashtags eller “ugens instagrammer”-stafetter, har du en rigtig god platform til at give et indblik i virksomheden og brugernes oplevelser og fortolkning af dit brand.

Der er mange gode eksempler på billed-stafetter bundet sammen med relevante hashtags. Unge Kommunikatører var vist nogen af de første til at udforske mediet på denne måde med Ugens Instagrammer, og i dag bruges Instagram af blandt andre Visit Copenhagen og Københavns Kommune til aktivt at inddrage brugerne og få indblik i deres hverdag. Kræftens Bekæmpelse er også et godt eksempel med deres #ugensfighter, der giver indblik i både patienter og kræftforskeres hverdag. Her bruges Instagram aktivt til at få både informative og rørende historier ud.

Genskabt indhold

Genskab-dit-indhold-Tobias-Egmose2Netop disse historier kan være oplagte at videreformidle. Den mest udbredte løsning er, at lægge billederne ud som et feed på hjemmesiden, som Visit Copenhagen for eksempel har gjort. Men alle disse historier er også oplagte at genskabe i form af blog-indlæg der kan deles videre ud på de sociale medier – eller tema-artikler til medlemsbladet.

Der er mange måder at genskabe og videreformidle de gode historier, der allerede findes, eller udvikle brugerskabt indhold til nye kommunikationskanaler og sætte fokus på dine budskaber med nye vinkler. Ved at være skarp på din grundlæggende brand-fortælling, kan du relativt nemt transformere fængende historier til nye fortællinger.

 

2 Replies to “Genskab dit indhold

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *