Succesfuld digital kommunikation balancerer ofte mellem strategiske tiltag på tværs af platforme og ‘hvad skal vi poste på facebook i morgen?”. Der skal eksekveres, vi skal videre, og hvis man ikke holder tungen lige i munden, ender de små, men væsentlige detaljer hurtigt på den to do-liste, der ligger i skuffen. Er du klar? 

I dag skal vi dvæle lidt ved nogle af disse detaljer. Forleden var jeres udsendte Communication Pilot nemlig på besøg hos Dynamicweb, hvor Ib Potter fra Co3 gav en række praktiske tips til bedre synlighed på nettet. Digital kommunikation handler nemlig ikke kun om sociale medier og content. Her følger et par velfunderede tips til, hvor du skal sætte ind, hvis du vil øge din synlighed og skærpe virksomhedens online presence.

 

Dit website skal generere leads!

Ok, du har tjek på Facebook, Twitter, LinkedIn og alt det der, men på din hjemmeside gør du stadig noget ud af at fortælle om virksomhedens mission og vision. Sociale medier er gode til dialog og til at skabe trafik til din hjemmeside. Men denne trafik er kun noget værd, hvis du er i stand til at skabe leads.

Overvej derfor hvilke tre til fem ting du vil have dine besøgende til at gøre, når de kommer ind på dit website. Ekspertartikler, produktpræsentationer, e-bøger mv. kan være effektive til at skabe konverteringer, men kun hvis du har et klart formål og en tydelig call to action på dine indholdselementer.

Hold øje med dit brand

Det burde ikke være en overraskelse – du skal lytte med på internettet. Sørg først og fremmest at holde øje med centrale keywords og dit brandnavn. Og kig dine konkurrenter over skulderen. Sociale medier er en markedsplads, hvor dem, der der er dygtige til at byde ind, ofte også er dem, der løber afsted med kunderne og rosende omtale. Der findes mange forskellige værktøjer, der kan hjælpe dig med at skabe overblik. Online værktøjer som mention.com, Google alert og overskrift.dk dækker dig godt ind.

Læs også: Prioriter din digitale indsats

 

Du skal bruge Google+

Google+ er den direkte vej til at styre, hvad dine kunder ser, når de googler dit brand. Ifølge Ib Potter kommer 20-40% af trafikken på dit website gennem brandsøgning, dvs. besøgende der googler dit brand og kommer ind på din hjemmeside via søgeresultatet. Ikke overraskende er har Google+ betydning for, hvad der popper op i Googles søgeresultater – det er vist en no brainer.

Overvej også at bruge Google+ som enten supplement eller erstatning til nyhedssektionen på dit website. For hvor mange går egentlig ind på din hjemmeside for at læse nyheder? Nej, vel? Ved at flytte nyheder og produktbeskrivelser over på Google+, kan du opnå større synlighed og eksponering i søgeresultaterne.

Husk i øvrigt, at det første ord i din g+-post = title på din hjemmeside. Det første ord, skal derfor være det vigtigste keyword for din g+ post.

Adwords – annoncer på dit eget brand

Nu vi er ved Google: Du bruger Adwords, ikke? Ellers er det altså med at komme i gang. Og et godt sted at starte er, ifølge hr. Potter, at annoncere på dit eget brand. Det koster ikke noget særligt, men er ofte en effektiv måde at skubbe konkurrenterne væk, og sætte fokus på din virksomheds kerneydelser.

Er du en undermåler?

De fleste er kender Google Analytics, men bruger du det struktureret, eller glemmer du at måle på de rigtige ting? Det er ikke særlig kompliceret at sætte mål op, der giver dig et værdifuldt overblik over hvilke indholdselementer, der konverterer bedst. Sørg fx for at øremærke dine links i Google Link Builder så du kan følge med i, om du konverterer bedst gennem Facebook, Twitter eller dit nyhedsbrev.

Brug penge på Facebook

Der findes ikke et mere målrettet annonceringsværktøj end Facebook, men det kræver, at du gør dig lidt umage. At booste et opslag er lidt ligesom at sætte en annonce i avisen. Det er utrolig let, men er vanskeligt at målrette. Du har dog mulighed for at eksperimentere med forskellige segmenteringer, men i længden kan det godt svare sig, at arbejde med Facebooks Power Editor.

 

LinkedIn er in

Google og LinkedIn er blevet rigtig gode venner. Det er selvfølgelig vigtigt at du arbejder aktivt med din virksomhedsside, men helt essentiel, at du sørger for at shine dine kernemedarbejdere op, så de ligner en million. Få beskrivelser af de enkelte medarbejderes ekspertiser med fokus på, hvad de kan hjælpe med. Husk også på muligheden for at få relevante billeder, videoer, powerpoint-præsentationer mv. ind på profilerne.

Læs også: Kører din kommunikation på skinner?

 

Se Ib Potters slides her:

 

Oprindeligt udgivet på spacey.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *