Vi vælter rundt på digitale platforme og sociale medier, og det kan være svært at skære ind til benet. Samtidig bøvler mange virksomheder med at udnytte potentialet på de digitale kanaler, de har valgt til. Det handler om at finde et formål, prioritere sin digitale tilstedeværelse og positionere sig målrettet inden for sin branche.

I en tid hvor traditionelle medier falder markant og digitale tiltag vokser tilsvarende er der al mulig grund til at prioritere benhårdt, og kigge din pr- og kommunikationsstrategi efter i sømmene.

Tidligere på ugen skrev Ditte Maria Bergstrøm og Jonas Hedie Smith dette glimrende blog-indlæg: Skær væk! Sociale medier, nu da virkeligheden har indfundet sig. Her sætter de fokus på vigtigheden af at prioritere og målrette din kommunikations-indsats på de sociale medier. Ofte kaster vi os lidt for velvilligt i armene på nye medier, mens vi i en lykkerus lader strategien ligge i skuffen, og glemmer at tage højde for mandskab, formål og resurser:

Nogle gange skal man have modet til at sige: So ein ding, muss Ich nicht auch haben.

Det handler kort sagt om at være skarp på sit formål, fokusere virksomhedens digitale tilstedeværelse, sørge for en fornuftig organisering internt og så videre. Alt for mange ideer og nye trends der skal prøves af og alt for lidt tid. Og strategien ligger stadig i skuffen. Måske er det især udbredt hos dem med egen kommunikationsafdeling? Vælg med omtanke og gi’ den gas – og brug ovenstående indlæg som tjekliste på det næste strategimøde.

 

Den omvendte verden

Når det så er sagt – og her kommer vi så til formålet med dette indlæg – oplever jeg ofte den omvendte verden. Her er den digitale virkelighed stadig et forunderligt drømmeland, som ikke rigtig er til at få greb om. Jo jo, man har da en hjemmeside, og “ham praktikanten har vist nok rodet med det er Linkeding”, og mere er der vist ikke at sige om den sag. Hvor ovenstående indlæg glimrende beskriver det content overflow mange befinder sig i, er især mange små og mellemstore virksomheder i den modsatte situation. Den digitale virksomhedskommunikationen er simpelthen imploderet:

De sidste par uger har jeg talt med flere virksomheder, der synes de gør (og det gør de) en brav indsats for at få deres budskaber, ideer og know-how ud. De skriver nyt om firmaet på LinkedIn, præsenterer produkter på Facebook, skriver blogindlæg på hjemmesiden og lægger måske endda billeder på Instagram eller videoer på YouTube. Men der sker ligesom bare ikke rigtig noget. Eller… Der kommer da et par likes og kommentarer, men det rykker ikke rigtig nogen steder.

Disse virksomheder skal også blive bedre til at prioritere deres digitale indsats, men med et helt andet afsæt.

 

Digitale platforme skal supplere hinanden

Første skridt er en plan. Din hjemmeside skal ikke bare informere, den skal kommunikere. Den er meget mere end åbningstider og kontaktinfo – det er virksomhedens største anker i den digitale overflod. Så hvad er formålet med din hjemmeside? Hvilket indtryk vil du gerne efterlade hos de besøgende? Samme øvelse er nødvendig at lave med de sociale medier.

Hvad mange tilsyneladende glemmer er, at de digitale platforme skal supplere hinanden, henvise til hinanden, og indgå i et veltilrettelagt kommunikationsloop. Når dit ingeniørfirma faktisk har en LinkedIn-profil, skal du jo fortælle det på din hjemmeside. Når dit advokat-firma nu har lagt en masse gode videoer på YouTube, skal de jo ikke embeddes på hjemmesiden ved hjælp af Vimeo. Så ryger synergien.

 

Udnyt dit digitale potentiale

Det er ikke nok at fortælle din historie, hvis du ikke får dit budskab ud. Og ud det skal det jo – ellers havde dit firma jo næppe lavet en nyhedssektion på hjemmesiden. Men det er nødvendigt at gå mere struktureret til værks, hvis den digitale indsats skal kaste noget af sig. Og det uanset om succeskriteriet er øget salg, mere omtale, bedre kundeservice eller noget helt fjerde. Netop denne disciplin halter hos mange virksomheder – store som små. Og det er synd, for rigtig mange har et stort uudnyttet potentiale for at markere sig online og positionere sig inden for deres respektive branche.

Sæt i gang!

Oprindeligt udgivet på spacey.dk

One Reply to “Prioriter din digitale indsats

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *