Twitter er enormt effektivt til at dele relevant indhold og til at skabe kontakt og dialog. Måske endda det medie, hvor du hurtigst kan opbygge relevante relationer, og samtidig få inspiration og kvalificerede input til dit arbejde.

Det sker ikke så tit. Det er faktisk meget muligt, at det er første gang, at der sker noget helt lavpraktisk i denne ende af raketten. But here it goes. Rigtig mange bruger tid på Twitter både i privat og professionel sammenhæng (hvem skelner egentlig længere?). Twitter er et slaraffenland for nye relationer og inspiration, men også et interessant medie, når det kommer til den strategiske del af din kommunikation.

Mange gode tweets kunne være blevet 10% bedre, skarpere og retweetable, hvis du havde brugt 30 sekunder mere. Her er mit take på, hvordan du helt enkelt kan arbejde mere målrettet med dine tweets.

 

Fire former for tweets

Kommunikation handler om kontekst – måske især på Twitter. Her er et bud på de fire væsentligste former for tweets, som er værd at være bevidst om.

 1. Samtalen: Her tweeter du med andre, lidt ligesom vi chattede på msn i gamle dage. Såre simpelt – minder til forveksling om sms’er.
 2. Inspiration: Fx links til blog-indlæg og artikler med et citat eller din kommentar til linket. Her vil du gerne nå ud til så mange som muligt, og det kan være lidt af en kunst at skrue disse tweets sammen, så de retweetes af så mange som muligt.
 3. Statements: Her udtrykker du dine holdninger og tanker om et aktuelt emne eller given situation. Denne form inviterer typisk til kommentarer og uddybende spørgsmål fra dine followers.
 4. Retweets er en fantastisk nem måde at videredele relevant indhold. Du kan enten sende andres tweets direkte videre til dine followers, eller reframe tweets ved at skrive din egen kommentar ind og evt. supplere med et eller flere relevante hashtags.

 

Virkemidler på Twitter

 • #hashtags: Husk at bruge hashtags, når du tweeter indenfor et givent emne, fx #dkpol #smdk #twitterhjerne mv. Benjamin Rud Elberth har lavet et godt overblik over hastags her.
 • Længde: På twitter har du i princippet 140 tegn – i realiteten har du maks 100. Når du bliver retweetet skal der både være plads dit @twitterhandle og eventuelt en kommentar.
 • Billeder: Visuelt indhold fungerer – også på twitter. Du får som regel bedre respons på dine tweets, hvis du har et billede med, fx fra den artikel du linker til. Billeder bør minimum være 440×220 pixels.
 • Favourite: Husk at bruge denne lille knap flittigt. Det er ikke altid, at du har noget relevant at tilføje til en diskussion eller henvendelse. Her har Favourite-funktionen stor signalværdi: Et lille klap på skulderen og et “jeg har set dig” – så bliver man så glad (vi vil så gerne føle os set, du ved).
 • Live-tweets: Twitter er helt oplagt til at dække arrangementer, konferencer mv., mens de står på. Sørg for at planlægge i god tid, find et godt og relevant hashtag og læs Linse Daugaards erfaringer med live-blogging på Twitter.

 

Læs også: Planlæg din event-kommunikation

 

Virksomheden på Twitter

Som virksomhed bliver du selvfølgelig nødt til at gribe din indsats strategisk an. Vær skarp på, hvad du vil bidrage med, og hvor der tales om dit brand eller dine ydelser/varer.

 • Vis personlighed. Overvej om du skal have en firmaprofil, eller om det fungerer bedre med en personlig profil, der kan repræsentere firmaet.
 • Opbyg et publikum. Find og følg interessante profiler, eksempelvis ved at kigge relevante hashtags igennem. Brug også Twitters avancerede søgning til at finde og udvælge tweeps.
 • Sørg også for at bruge Twitters egen analyse-funktion, der hurtigt giver dig et godt overblik over effekten af din aktivitet.
 • Du skal selvfølgelig være tilstede i realtid, hvis du for alvor skal have noget ud af det, men undervurder heller ikke værdien af en automatisk overvågning af relevante keywords og hashtags, fx på overskrift.dk.

 

Læs også: Twitter for Business

 

Ny på twitter?

Hvis du er helt ny på twitter, virker denne artikel sandsynligvis en anelse teknisk. Men der er håb forude! Tag et kig på Kasper Villum Jensens Sådan bliver du en Twitter-pro på 13 dage og Leopardrengens Twitterguide.

Twitter afholder også selv en række webinarer gennem Twitter Academy.

 

Oprindeligt udgivet på spacey.dk

2 Replies to “Twitter? Det er den vej…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *